T +31 (0)174 385 242        
M +31 (0)644 403 572        
mark@nobutectuincentra.nl        
 

 

 

     

 

 

 

   projekten > projekt detail

 


 




projekt:

Simsaland

plaats:

Voorthuizen

datum:

01-08-2010

fotoboek


Projektgegevens: nieuwbouw speelparadijs

In Voorthuizen aan de Zeumerseplas is op een tandtong een gebouw gerealiseerd van 4500 m². De hoofdkonstruktie bestaat uit houten spanten waarmee overspanningen van 28 meter gerealiseerd konden worden. Vanuit de centrale toren waar zich de sanitaire voorzieningen en de horeca faciliteiten bevinden, zijn 3 vleugels gebouwd van elk 1500 m². Elke vleugel is uitgevoerd met specifieke bouwmaterialen, aangepast aan het gebruik. Vanwege akoestische eisen is een groot deel van het dak uitgevoerd met een zogenaamd 'spacedak'. Het spacedak bestaat uit draadliggers met overspanningen van 6,40 meter met daarop een steenwol pakket en dakbedekking. Vanwege de wens om het dak in diversen kleuren uit te voeren is gekozen voor PVC dakbedekking waarvan de kleurbanen met hete lucht 'gelast' zijn. Boven het horecaterras in één van de vleugels is een glazen dak gemonteerd van beloopbaar gelaagd isolatieglas in warmtewerende uitvoering. Onder het glas is een automatisch beweegbare scherminstallatie gemonteerd. De gevels zijn ofwel in glas dan wel in sandwichpanelen uitgevoerd. Onder het pand is een complete woning gerealiseerd voor de beheerder en een technische ruimte met 7 in cascade geschakelde ketels. Als ruimteverwarming zijn diverse 'Nivolairs' aangebracht en vloerverwarming waar mogelijk in combinatie met gevelverwarming. Vanwege de hoge bezettingsgraad is er een uitgebreid luchtverversingssysteem aangebracht voorzien van een warmtewiel. Tevens werden er hoge eisen gesteld aan de brandmeldinstallatie welke vanwege de aard en konstruktie van het gebouw is uitgevoerd als 'snuffel'-installatie. Een deel van de verlichting is uitgevoerd in LED en de basisverlichting in spatwaterdichte luxe TL armaturen. Om het pand is een speelwijde, een stand en een horeca terras aangelegd en is door middel van het graven van een gracht een semi-eiland ontstaan met als toegang een indrukwekkende grote houten poort.

Klik hier om naar de website van het speelparadijs anno 2010 te gaan.

 

 

 

 

 Download hier de algemene voorwaarden van Nobutec Tuincentra Projekten B.V.  © 2013 MOS Reclame

tablemenu.php Attached to a Table Cell Positioned with Offsets